Maskinstation Ljungby

Information om gården - Maskinstation Ljungby

Vi har vår maskinstation i Ljungby vid Gården Össjö Östergård som är vackert beläget ca 10 km utanför Ljungby. Vi har 178 hektar bete och åkermark samt sjöar och arrendera ca 60 hektar åker och betesmark. På Össjö Östergård bedriver vi mjölkproduktion med ca 120 mjölkande kor och 150 ungdjur och kvigor. Stegemans Maskinstation är inriktad mot lantbruk, där vi erbjuder olika lantbrukstjänster bland annat pressning och inplastning i en overfart av rundbalar. Vi arbetar i hela kronoberg, samt delar av jönköping. Vi hyr också ut hästboxar och erbjuder full service i häststallet.

Stegemans maskinstation Ljungby erbjuder bland annat:

Föregående
Nästa

Vid intresse erbjuder vi även:

Hur pressar vi?

Vi pressar med en Mchale Fusion 3 plus kombipress, som består av en fixkammera med hela 18 pressrullar och en integrerad vertikal inplastningsring.  Snittverket består av 25 knivar. Mchale fusion 3 plus är en kompakt maskin som är enkel att använda. Den har alla de fördelar en kombipress ska ha. Den rensar rent på makren, matar in jämt, snittar grovfodret perfekt, formar bra rundbalar och plastar in dem med mantelfilm och sträckfilm utan avbrott för att läggas av snyggt på fältet.

TEKNIK MED FILM PÅ FILM

Teknik med film på film refererar till applikationen av sträckfilm på balens mantelyta redan i balkammaren. Sträckfilmen binder ihop balen innan den förs över till inplastarenheten, vilket eliminerar behovet av bindgarn eller nät. Sträckfilmen som binder ihop balen formar ett plastlager och ger bättre täckning på balans största yta.

Fördelarna:

•Balkammarfilmen fungerar som ett lager plast (därför räcker det med bara 6 lager sträckfilm)

•Balkammarfilm resulterar i bättre balform

•Balkammarfilm ger högre foderkvalitet

•Balkammarfilm gör återvinningen enklare

I en utgåva av Profi Magazine genomgick McHale Fusion 3 Plus ett praktiskt test och fick högest betyg i provet fältarbete.

McHale Fusion 3 Plus testades i Tyskland av Profi under hela sommaren.

Klicka på länken nedan för att läsa artikeln i sin helhet.

http://www.mchale.net/wp-content/uploads/2015/07/PROFI-JUL-AUG-2015-FUSION3-PLUS-PRACTICAL-TEST.pdf

McHale Fusion 3 Plus

Leverans med högsta kvalitet

För att vi ska kunna leverera högsta kvalitet kör vi med Krone KW 8,82. Den  har en arbetsbredd på 8,80 meter  och körs med 8 st rotorer. Detta ger oss de bästa förutsättningarna för att få in en perfekt grovfoder skörd. Tryck läs mer nedan för att läsa artikeln. 

Kontakta oss

Maila oss 24/7

Eller ring

Följ oss gärna i Sociala medier

Stegemans hästhotell och Country Lodge

Stegemans Lantbruk & Maskinstation

Kontakt

Besöksadress

341 91 Ljungby